top of page

Om in Amerika te komen is het vliegtuig het voor de hand liggende vervoersmiddel. Eenmaal op Amerikaanse bodem aangekomen heeft u voor uw Roadtrip de keuze tussen de auto, de camper, het openbaar vervoer of misschien de motor.

Welke keuze past het beste bij uw Roadtrip? Hieronder proberen wij u wat meer wegwijs te maken in de opties.

VERVOER OPTIES

VLIEGTUIG

De gemiddelde vluchten van Amsterdam naar de oostkust van Amerika rechtstreeks duurt ongeveer 8uur en met 1 stop bent u zo'n 10 a 11 uur aan het vliegen. Voor de Westkust duurt een rechtstreekse vlucht ongeveer 11 uur en met 1 stop 14 a 15 uur vliegen. De tussenstop duurt over het algemeen 1 tot 4 uur.

 

Zelf vinden wij dit wel prettig, even lopen, winkels kijken en ook is het mogelijk juist te kiezen voor een langere stop om nog even een stad te verkennen. Een voorbeeld bij een stop in Washington DC van 5 uur hebben wij met een taxi een rondje gemaakt langs het witte huis, capitol, washington monument en daar ook even gewandeld en een hotdog gehaald en waren ruim op tijd terug voor de volgende vlucht.

 

Heeft u losse tussenvluchten gepland? Om meerdere bestemmingen te combineren is dit een goede optie het scheelt tijd en kosten. En de vlucht zelf kan reuze meevallen, van oost naar west kan al voor $100,- pp.

Denk ook aan de extra bagage kosten, gemiddeld betaald u voor ruimbagage $25,- per koffer bij de kosten van het ticket zelf. 

 

De keuze aan vliegtuigmaatschappijen is zeer ruim en ook vertrekken er dagelijks veel verschillende vluchten naar Amerika. Houd rekening met dat de goedkoopste vlucht soms niet ook de goedkoopste is, bij sommige prijsvechters komen er nog wat extra kosten zoals betalen voor eten, drinken en entertainment. 

AUTOHUUR                                 VS                                           CAMPER

 

80 car vs camper Hans versie.jpg
HUURAUTO

Waar moet u op letten bij het huren van een huurauto? 

Er zijn tal van bekende aanbieders van huurautos in Amerika u heeft vast wel eens gehoord van Hertz, Dollar, Alamo, ook bieden zij allemaal verschillende maten en soorten huurautos aan maar wat wilt u en wat is de beste optie.

 

De beste manier is van te voren de auto te boeken, dit kan een hoop geld schelen te plaatse en dan is het vast geregeld en hoeft u op plaats van bestemming alleen de vouchers en legetimatie papieren te overhandingen.

 

Eigenlijk is er in Nederland maar 1 goede aanbieder van huurautos. Waarom? Nou hierom :

Bij Sunnycars ziet u direct uw totaalprijs maar nog belangrijker u bent volledig verzekerd! Wat andere aanbieders bijna allemaal aanbieden zijn wel verzekeringspakketen maar daar valt altijd buiten de schade aan banden, raam en bodem. Aangezien Roadtrips in Amerika toch een hoop kilometers bevatten en verschillende ruige ondergronden worden aangedaan kan het makkelijk voorkomen dat u een lekke band krijgt. Dan is het heel fijn als deze kosteloos vervangen word en u geen afsleepkosten hoeft te betalen wat al snel op kan lopen in de honderden dollars.

 

Neem geen risico als u ergens anders voor een paar tientjes een goedkopere aanbieding ziet, dit zijn de mogelijke problemen niet waard.

 

Kies ook niet altijd voor de kleinste auto ook al bent u met zijn tweeen. U brengt tijdens een roadtrip toch een groot gedeelte van uw tijd in de auto door dus een beetje comfortable reizen is wel fijn. Houd ook rekening met de te bezoeken bestemmingen, in de woestijn loopt de temperatuur met name in de zomer hoog op en dan wilt u toch graag gebruik maken van de airconditioning, en deze niet uit te hoeven zetten omdat de motor van een te kleine huurauto het te zwaar heeft om de bergen op te komen.

 

Bij het ophalen van uw huurauto zal de betreffende werknemer die u helpt altijd proberen u extra's te verkopen zoals een upgrade of zeggen dat u meer verzekeringen nodig heeft, laat u niet verleiden als u de auto bij sunnycars boekt is alles gedekt en krijgt u geen extra kosten achteraf. Een upgrade is natuurlijk uw eigen keuze ter plaatse maar vaak doen ze dit omdat de klasse die u heeft geboekt niet meer aanwezig is maar als u dan gewoon nee zegt, krijgt u de upgrade alsnog omdat ze u toch verplicht zijn een auto te bieden van de geboekte standaart of hoger.

Let wel goed op in de voorwaarde of u de tank vol terug moet brengen of niet, doet u dit niet is dit geen probleem maar vult de maatschappij deze voor u af en uiteraard zijn de tankkosten bij hun hoger dan dat u het zelf bij het tankstation doet.

 

Het is zeer aan te raden een navigatie systeem te gebruiken u kent immers niet overal de weg. Deze kunt u huren bij de autohuurmaatschappij.

Een tip om te besparen; misschien kunt u uw eigen systeem ook gebruiken in Amerika, bij een TomTom kunt u gewoon het land bij de instellingen veranderen dit kan geld besparen.

VOER UW HUURAUTO GEGEVENS HIERONDER IN EN ZIE DIRECT UW TOTAAL PRIJS VAN SUNNYCARS
ar sunny.jpg

VOER UW HUURAUTO GEGEVENS HIERONDER IN EN ZIE DIRECT UW TOTAAL PRIJS VAN RENTALCARS.COM

ar rantalcars.png
MOTOR

Voor veel motor rijders is de Route 66 een droomroute, nu zijn er ook een aantal motorrijders die die droom uit laten komen.
Eenmaal gekozen voor de motor moeten er een aantal keuzes gemaakt worden, word het een solo trip, met een maatje of toch liever een groepreis.
Voordeel van een groepreis is dat alle leuke en verrassende plekjes worden aangedaan en geen zorgen over het uitzoeken van een slaapplek. Ook leuk is het om elke avond samen onder het genot van een drankje verhalen uit te wisselen over eerder gemaakte motor trips.
Toch liever zelf of met zijn tweeën op pad? Zorg dan dat u genoeg informatie uitzoekt van te voren over slaapplekken en de staat van de wegen. Veel delen van de 'oude' route 66 zijn bijvoorbeeld slecht begaanbaar.

Laat u van te voren ook goed inlichten over welke motor u huurt, de afstanden en de verschillende benodigde verzekeringen die u afsluit.
Veel van deze informatie kunt u opvragen bij forums of Amerika FB pagina's (kijk bij tips), hier hebben de mensen zelf veel ervaring met verschillende routes en verhuurmaatschappijen.

OPENBAAR VERVOER

Vaak is het openbaar vervoer in de grote steden het meest voor de hand liggende vervoersmiddel.

Zoals bijvoorbeeld New York, sterker nog hier is het gebruik van een huurauto of zeker een camper zeer af te raden. De stad is heel druk , heeft amper parkeerplek en parkeerplek bij bepaalde hotels die dit aanbieden is zeer prijzig.
Daarnaast is het in deze stad gewoon ook veel makkelijker om de metro te gebruiken, naast ritprijzen is een week kaart aan te raden ongeveer $29,- per persoon en zo kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt voor een week. De steden hebben daarnaast altijd wel bij elke hotspot een halte en is dit veel sneller dan een andere vervoer manier.

Naast dat openbaar vervoer soms ook veel sneller en makkelijker is kan het een heel leuk zijn en een echt avontuur.
Dwars door Amerika met de trein van Oost naar West of andersom, grote steden worden aangedaan en tijdens de rit kunt u genieten van het uitzicht of gewoon even ontspannen. Deze trip is vaak ook nog veel voordeliger dan de afstand te vliegen of met de auto te rijden, wij zijn al deals tegen gekomen onder de 200 dollar.

Ook voor kleine uitstapjes kan het soms handig zijn om bijvoorbeeld een bustour te boeken zeker als u geen gebruik maakt van een huurauto en toch wat meer wilt zien.

Vanuit New York een dagtrip naar Washington DC of vanuit Las Vegas een trip naar de Grand Canyon.
Dit kan natuurlijk ook voor de wat meer avontuurlijke reiziger en een groter budget met een helikopter of klein vliegtuigje. (Het is duurder maar nog steeds veel goedkoper dan in Europa.)

Kijk wat voor u het beste past en wat u leuk vind om te doen naast de camper en de auto zijn er dus nog veel meer handige, betrouwbaren en leuke opties.
(let altijd goed op of er geen verborgen extra kosten zijn om verrassingen te voorkomen).

TRANSPORT

Wat voor vervoer u ook kiest, kijk van te voren goed naar de opties, laat u raadplegen door verschillende websites, forums, FB pagina's of vraag het na bij uw reisagent. 

En wat nieuws proberen kan zomaar heel leuk uitpakken.

RV-Park
Ocean Boat
Road to Monument Valley
City Cycle
Retro Car
bottom of page