top of page
  • Foto van schrijverAmerika Roadtrips

The American Vibe; Summer Time

Om even lekker af te koelen binnen tijdens deze warme zomer of lekker wat USA vibes op te nemen in een leuk boek onder de parasol :-). Toch wel apart nu het de laatste week zo warm was in Nederland en veel mensen moeite hebben met deze warmte, terwijl de bezoekers van Palm Springs zo in de zomer 45gr+ hebben! Hier weer een lijst met leuke titels met USA als het thema.

Deze lijst is weer samengesteld met tips van de lezers, heel erg bedankt daarvoor. Have fun!

NETFLIX

Film : Patriots Day

uit 2016, van 2,13 uur


Mark Wahlberg vertolkt de rol van de politie man die tijdens de Boston Marathon bommen aan het werk was en achter de daders aangaat. Deze film geeft weer wat er gebeurt is tijdens deze dramatische aanslag uit 2013. Ook zijn er echte beelden van de aanslag in de film verwerkt wat zorgt voor koude rillingen, keihard maar een hele goede film, een must see.

Genres:           Amerikaanse misdaad drama , op waarheid gebaseerd DRUK HIER voor de serieNETFLIX

Serie : Fear City, New York vs The Maffia uit 2020, 1 seizoen: 3 delen


In de jaren 70' en 80' regeerde de Maffia de straten van New York City. De FBI probeert van alles om hier grip op te krijgen en de bloederige aanslagen en onderdrukking van de inwoners van New York te stoppen. In deze documentaire vertellen betrokkenen uit die tijd hoe ze dit hebben aangepakt en zijn er echte band opnames en beelden te zien. Genres: documentaire over waargebeurde verhalen, misdaad DRUK HIER voor de serie

NETFLIX

Documentaire : Bobby Kennedy for President

uit 2018, 1 seizoen met 4 afleveringen

In deze documentaire wordt verteld hoe Bobby Kennedy probeerde voor het presidentschap te gaan na de aanslag op zijn broer en de toenmalige president van Amerika John F Kennedy. Genres:           Biografische documentaire, politiek DRUK HIER voor de documentaireYOUTUBE

vakantie vlogs : Familie Maas in Amerika

De Familie Maas neemt je mee op reis naar de USA. Volg hun avonturen uit 2017 op een rondreis door het Zuid westen van de USA; mooie beelden, leuke verhalen en goede tips.

Genres: vakantie vlogs DRUK HIER voor het youtube filmpje YOUTUBE 

vlogs : USA vlogs by Merel


Voor wie de Amerika groepen volgt kent waarschijnlijk wel de vlogs van Merel van den Meerendonk over Florida en vooral Orlando :-). Maar ze heeft ook een leuke reeks gemaakt van een roadtrip van Chicago naar Bosten: Roadtrip Northeast 2019. Genres: blog/volgs/afleveringen DRUK HIER voor het youtube kanaal


TELEVISIE tv programma  :Typhoon in Amerika (2018) Uitzending        : NPO3, vanaf 5 aug, 4 afleveringen woensdagavond rond 23:00

Imro Glenn Lubertus Emile de Randamie, beter bekend onder zijn artiestennaam Typhoon, is een Nederlandse rapper/zanger van Surinaamse afkomst. En gaat in Amerika op zoek naar de verschillen van de blanke en gekleurde burger. Ook terug te kijken via NPO start.

Genres: Documentaire, tv programma DRUK HIER voor de serieTELEVISIE

tv programma  : De Verenigde Staten van Eva


Uitzending        : 2 seizoenen (2016, 2017) 6 afleveringen per seizoen, op NPO start

Persoonlijk reisprogramma van Eva Jinek waarin zij terugkeert naar De Verenigde Staten, het land van haar jeugd, om het opnieuw te ontdekken.

Genres: documentaire, reizen, politiek, cultuur DRUK HIER voor de serie

BIOSCOOP;

film                   : BURDEN genre                : gebaseerd op een waargebeurd verhaal, drama


Mike Burden is lid van de Ku Klux Klan. Wanneer hij van gedachten verandert worden Mike en zijn gezin opgenomen door een Afro-Amerikaanse predikant die ernaar streeft om de vrede te bewaren.

vanaf 23 juli in de bioscopen

BIOSCOOP;


film                   : Yellowstone release : 30 juli 2020

genre                : documentaire, 51min

Een prachtige documentaire over een van de populairste natuurparken van de Verenigde Staten. Volg de roofdieren in hun gevechten om territorium in deze wildernis. DRUK HIER voor meer informatie

BIOSCOOP;

film                   : The Full Last Measure

release : 16 juli 2020

genre                : drama, oorlog

Een hartbrekende film over het verkrijgen van de hoogste onderscheiding in het leger voor de heldendaad van een airforce medic in de Vietnam oorlog. DRUK HIER voor meer informatie LEESVOER

Reisgids            : Een Rondreis door het zuidwesten van Amerika Een eigen roadtrip plannen door het zuidwesten van Amerika? Dan kan deze reisgids eigenlijk niet gemist worden :-) . Duidelijk overzicht van al het moois wat te zien is op verschillende routes. Ook zit er een route kaart in om de eigen route uit te tekenen. Te koop via 80Travel voor 12,50 excl verzendkosten.


LEESVOER Boek          : National Parks of the USA

Leerzaam boek met mooie illustraties en handige weetjes over alle National Parken in de United States. Vooral leuk om voor te lezen aan kinderen door de mooie plaatjes.


LEESVOER


Magazine            : De Amerikaanse Grondwet


Met de verkiezingen op komst een heel handig pocket size boekje om de Amerikaanse grondwet en de onafhankelijkheidsverklaring beter te berijpen.

SOCIAL MEDIA

Facebook : Amerika Stuff

Op deze Facebook groep is er plek voor mooie USA verhalen, foto's en om mooie USA spullen te showen en eventueel te verkopen. Ook komen er elke week leuke vragen voorbij over Noord-Amerika.

Instagram : Amerika_Roadtrips

We hebben instagram! Volg ons voor updates en mooie plaatjes over het mooiste vakantie land van de wereld: De Verenigde Staten!
Volgende keer zullen wij weer een aantal leuke Amerika Titels voor u samenstellen. Mocht u een tip hebben dan kunt u ons altijd contacten in de reacties. Thanks

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page