top of page
  • Foto van schrijverAmerika Roadtrips

The American Vibe; Say Hello to 2021!

Bijgewerkt op: 11 jan. 2021

Een nieuw tijdperk voor de United States of Amerika staat voor de deur. De verkiezingen zijn voorbij en ondanks alle pogingen van Donald Trump is het dan zover en begint het tijdperk van President Biden. Nu hopen we ook dat er een nieuw tijdperk gaat beginnen voor ons als Amerika en Canada reizigers en dat we weer naar ons geliefde land mogen afreizen half 2021. Zal het nog zo zijn als we gewend waren of gaan er in de reisbranche ook veel dingen veranderen? Of zijn we nu wel gewend aan wat meer afstand houden, mondkapjes op in het openbaar en meer van te voren reserveren. Wat Amerika Roadtrips betreft zouden deze voorwaarden en een eventuele vaccinatie of een negatieve test overleggen ons absoluut niet tegen houden om weer te mogen gaan genieten in ons geliefde land. En ook daarom hebben we weer ons best gedaan jullie weer wat lekker lees en kijkplezier voor te schotelen :-) Have Fun!

NETFLIX

Film : I ,Tonya

uit 2017, 1,59uur

Volg het turbulente leven van Tonya harding. En haar droom om Olympisch goud te halen voor the USA met kunstschaatsen. Door haar 'white trash' achtergrond wordt deze talentvolle jonge kunstschaatser niet geaccepteerd en vecht ze 'letterlijk' voor haar plekje in 'Team America'. Alles lijkt goed te gaan tot haar omgeving haar in de problemen brengt met 'het incident' wat haar een van de bekendste Amerikanen in de geschiedenis maakt...

Genres:           Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, comedy, drama DRUK HIER voor de film informatieNETFLIX Serie : The Alienist uit 2018, 2 seizoenen

Een spannende serie die zich afspeelt in 1896 in New York. De politiecommissaris Theodore Roosevelt en de psychiater Laszio Kreizler zitten achter een moordenaar aan. De serie geeft een goed beeld van de stad ruim 100 jaar geleden.

Genres: thriller, misdaaddrama DRUK HIER voor de serie NETFLIX Film : Mudbound uit 2017, 2,15uur

In deze film komt de keiharde realiteit tevoorschijn in Mississippi waar een witte en een zwarte familie het opnemen tegen de vooroordelen van de bevolking in de nadagen van WO II. De film heeft meerdere awards gekregen en geeft een goed maar hard beeld van die tijd. Genres: drama, geschiedenis DRUK HIER voor de film VIDEOLAND

Documentaire : Bassie en Adriaan 'Op reis door Amerika'

uit 1994, 1 seizoen Wie kent ze niet! En wie kan hun avonturen niet voor zich halen :-) Lekker even terug naar vroeger en misschien samen met de kinderen de avonturen en vooral de mooie parken en bezienswaardigheden bekijken die in de serie naar voren komen. Veel van de hoogte punten zal de Amerika kenner gelijk herkennen , ondanks dat het al ruim 25 jaar later is, lijkt er niet heel veel veranderd te zijn.

Genres:           tv serie , kids DRUK HIER voor de serie

YOUTUBE

volg : Matt Bridger 'Las Vegas Vlog'


Matt Bridger uit het Verenigd koninkrijk neemt je 'letterlijk' mee door Las Vegas. Tijdens zijn trips naar de USA keert hij Las Vegas binnenstebuiten van hotelreviews, casino games en verschillende shows en attracties. Fijne vlogs niet te lang en goed te volgen met veel details. En pas op: Hierna wil je zeker naar Las Vegas ;-)!

Genres: volgs, Las Vegas onderwerpen DRUK HIER voor het youtube kanaal PODCAST  podcast : EW Holland Amerika lijn

De Holland Amerika Lijn is de podcast van correspondent Emile Kossen en redacteur Victor Pak. Om de week bespreken ze de laatste stand van zaken in de Amerikaanse politiek, de tweets van president Trump en nog veel meer.

Emile Kossen zit in de uitzending vanuit Washington D.C. en Victor Pak vanaf de redactie in Amsterdam. Genres: sociaal, politiek, cultureel DRUK HIER voor het podcast kanaal TELEVISIE tv programma  : God, Jesus Trump, nieuwe afleveringen Uitzending        : NPO2, 13 & 14 januari 2021 rond 22:20uur

Tijs van den Brink komt terug met een vervolg op zijn serie 'God Jesus Trump' van afgelopen jaar. Hij gaat terug naar de christelijke Trump stemmers net voor de inauguratie van de nieuwe president Biden. Hoe staan zijn kiezers er nu in, nu trump verloren heeft.

Genres: tv reisprogramma, documentaire DRUK HIER voor de serieTELEVISIE

tv programma  : Kopen zonder kijken Amerika Uitzending        : vanaf 10 jan, op RTL8 rond 18:30

Woonprogramma waarin zes Amerikaanse koppels de zoektocht naar een nieuwe woning uit handen geven aan drie experts. Een makelaar, een aannemer en een stylist gaan voor de stellen een huis zoeken, kopen én verbouwen. We hebben natuurlijk de Nederlandse versie ook en op deze manier krijg je een inkijkje in het Amerikaanse vastgoed!

Genres: Amusement , reality

tv programma  : Dwars door Amerika Uitzending        : vanaf jan, op VRT België

De Belgische Route Deboot maakt een roadtrip dwars door Amerika en heeft zijn avonturen vast laten leggen in 4 afleveringen. Op de link hieronder zijn de afleveringen terug te zien op de VRT site. Alleen even snel een account aanmaken en lekker genieten van de tocht, net even anders dan de Auto of de Camper maar met de fiets.

Genres: reisprogramma , reality , documentaire

tv programma  : Californa LOVE Uitzending        : uit 2017, op VRT België

De Belgische Stijn van de Voorde trekt door California op zoek naar het ontstaan van de muzikale hits die met California te maken hebben. In 4 afleveringen komen alle genres aan bod samen met een vleugje humor en natuurlijk prachtige beelden van California! Alleen even snel een account aanmaken en lekker genieten van de tocht, net even anders dan de Auto of de Camper maar met de fiets.

Genres: reisprogramma , muziek , documentaire

DRUK HIER voor de serie BIOSCOOP PATHE THUIS

film                   : Pawn Sacrife

2015, 111min


Schaakicoon Bobby Fischer speelt een legendarische schaakwedstrijd tegen de Russische Boris Spassky ten tijde van de Koude Oorlog. Volg de Amerikaanse schaak grootmeester opgroeien en zie de veranderingen als Bobby Fisher wordt meegezogen in een psychologische oorlogspel.

Genre : gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen, oorlog, drama, politiek

LEESVOER

Boek            : Wanderlust USA Ontdek de mooiste en legendarische wandelroutes die de Verenigde staten rijk is in dit prachtige Nederlandstalige boek. Het is dan wel aan de prijzige kant maar de kwaliteit liegt er dan ook niet om. De routes zijn mooi omschreven en goed uitgewerkt met de details en prachtige plaatjes. Een prima boek om nog meer uit een Roadtrip te halen en goed voor te bereiden. € 37,50LEESVOER

Magazine       : Canada de mooiste Roadtrips


Een nieuwe uitgave van Meridian Travel magazines, anders dan de naam doet denken staat er geen opsomming van routes klaar in het blad. Wel staan er wat leuke stukken in uit verschillende gebieden in Canada en vooral veel plaatjes. Maar voor de prijs incl verzenden een prima blad om wat ideeën uit te halen voor als er weer naar Canada gereisd mag worden. € 7,95 DRUK HIER voor de Magazine


LEESVOER Magazine          : National Park Magazine

Ilse van Bergen heeft op haar website vol met USA tips nu ook digitale magazines. Nu zijn er 2 versie te koop van Yosemite en Grand Canyon. In dit mooie digitale magazine vind je heel veel informatie over de verschillende opties in het park prachtige plaatjes, maar ook veel details en dus perfect voor het plannen van een bezoek. €6,95 (digitale versie)

LEESVOER

Boek            : Varia Americana


Abraham Kuyper maakte in 1898 een reis door Amerika nu is het de buurt aan George Harinck. Deze hoogleraar van de universiteit van Amsterdam volgt zijn spoor in het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hij belicht Kuypers indrukken aan de hand van diens reisverslag en brieven, en beschrijft de invloed van Amerika op Kuypers politiek in Nederland. En Harinck vraagt zich af hoe Kuypers analyse van de Verenigde Staten zich verhoudt tot het land in verkiezingskoorts anno 2016. € 7,90

Instagram : Islamorada Times

Een hele leuke Instagram account met prachtige foto's van de Florida Keys: Islamorada. Prachtige plaatjes van de natuur, accommodatie tips en ook culinaire hoogstandjes :-).


SHOP USA

Winkel : Allenbrands All American Popcorn

Voor de popcorn liefhebber hebben we 'de' popcorn shop gevonden hier in Dordrecht en natuurlijk ook online! We hebben de popcorn mogen testen en waren hier zeer tevreden mee. Bij NEWS op onze website kun je onze bevindingen lezen en natuurlijk zelf een kijkje nemen op de site en lekker dat America gevoel even in huis halen! DRUK HIER voor de website En gebruik deze code voor 10% korting! Roadtrip2021 Volgende keer zullen wij weer een aantal leuke Amerika Titels voor u samenstellen. Mocht u een tip hebben dan kunt u ons altijd contacten in de reacties. Thanks

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page