top of page
  • Foto van schrijverAmerika Roadtrips

The American Vibe; kunnen we weer een beetje gaan plannen?

Nieuw lees en kijk voer op een rij om lekker bij weg te dromen en alvast weer wat plannen

te maken voor een nieuwe trip? Of doorborduren op de verschoven plannen door het corona virus.. Dit keer weer een aantal serieuze thema's ,dit hoort helaas ook bij ons droomland. Maar ook genoeg prachtige beelden en super leesvoer om de dagen mee te vullen :-) Have USA fun!

NETFLIX

Serie : The Last Dance

uit 2020, seizoen 1; 10 afleveringen

Een verslag van de carrière van Micheal Jordan en de Chicago Bulls. In de jaren 90 regeerde Michael Jordan de NBA met zijn prachtige basketbal spel. Er wordt commentaar gegeven door verschillende basketbal legendes en er komen veel niet eerder vertoonde beelden aan bod.

Genres:           Amerikaanse documentaire , Sport documentaire DRUK HIER voor de serieNETFLIX Serie : Aquarius uit 2015, 2 seizoenen

In de jaren 60 was Amerika in de ban van sekte leider Charles Manson. In de serie wordt getoond hoe deze man zoveel mensen naar zich toe kon trekken en waarom mensen hem indekte. Ontdek de bizarre wereld van Charles Manson. Genres: Gebaseerd op een waargebeurd verhaal, misdaad Thriller, tv serie DRUK HIER voor de serie

NETFLIX

Documentaire : Jeffrey Epstein: Filthy Rich

uit 2020, 1 seizoen met 4 afleveringen

In deze documentaire wordt verteld hoe Jeffrey Epstein zijn rijkdommen en macht gebruikte om misbruik te plegen. Deze documentaire is gebaseerd op de verhalen van de slachtoffers en het speurwerk naar het leven van Jeffrey. Genres:           Documentaire over waargebeurde misdaden, provocerend, speurwerk DRUK HIER voor de documentaireYOUTUBE

vakantie vlogs : Fam Meerschaert

De Famile Meerschaert neemt je mee op reis naar de USA. Prima om voor te bereiden voor een roadtrip of nieuwe ideeën op te doen. Goede Info van de bezochten parken en to do 's.

Genres: filmpje DRUK HIER voor het youtube filmpje YOUTUBE 

vlogs : Through My Lens


Prachtige lijst met films over verschillende plekken in de USA. De filmpjes zijn over het algemeen wel heel lang, maar super informatief met tips en hele goede beelden. Genres: blog/volgs/afleveringen DRUK HIER voor het youtube kanaal


TELEVISIE tv programma  : Islands of America (2018) Uitzending        : NPO1, vanaf 6 juni, 4 afleveringen zaterdagavond om 19:00

Ontdek de eilanden van de USA met Martin Clunes. Van Hawaii tot Alaska alles komt aan bod. Net even wat anders dan de meest toeristische plekken. Ook terug te kijken via NPO start.

Genres: Documentaire, tv programma DRUK HIER voor de serieTELEVISIE tv programma  : Louis Theroux; Beware of the Tiger

Uitzending        : op NPO start

Met alle aandacht van Joe Exotic in de Netflix documentaire heeft NPO start de oude aflevering van Louis Theroux met Joe weer online gezet. Voor iedereen die betoverd werd door Joe zijn levensstijl wat extra beelden voordat alles voor hem misging.


Genres: documentaire DRUK HIER voor de serie

TELEVISIE Film   : Western Movies ' Dollar Trilogy' Uitzending        : RTL7, 5,6 en 7 juni van af 20:00

RTL 7 zend de western Trilogie uit van de Dollar serie met 'A fistful of Dollars' ,For a few Dollars more' En vanavond ' The good, the bad and the Ugly' met natuurlijk USA held 'Clint Eastwood'. De films zijn terug te kijken met een account bij NLziet of Videoland.

Genres: Film, Western DRUK HIER voor de serie BIOSCOOP;

film                   : Richard Jewell genre                : gebaseerd op een waargebeurd verhaal, actie


Hoe is het mogelijk dat de deze Amerikaanse man zo in de problemen is gekomen terwijl hij alleen probeerde te helpen. De film is een perfecte kijk in het leven van Richard Jewell die gezorgd heeft dat tijdens de bom ontploffing bij de Olympische Spelen van Atlanta het slachtoffer aantal beperkt werd. Maar kreeg erna de schuld van de politie en de Amerikaanse media dook hier boven op.

film                   : Scandalous: The untold story of the National Enquirer release : 11 juni 2020

genre                : documentaire, 97min

In de documentaire komt aan het licht hoe het roddelblad van Amerika; National Enquirer aan zijn verhalen kwam.


Er komen schokkende verhalen naar boven over de werkwijze en wat jounalisten allemaal deden om een verhaal bij elkaar te krijgen. DRUK HIER voor meer informatie


LEESVOER

Reisgids            : Een Rondreis door het zuidwesten van Amerika Een eigen roadtrip plannen door het zuidwesten van Amerika? Dan kan deze reisgids eigenlijk niet gemist worden :-) . Duidelijk overzicht van al het moois wat te zien is op verschillende routes. Ook zit er een route kaart in om de eigen route uit te tekenen. Te koop via de link voor 12,50 excl verzendkosten.


LEESVOER Magazine          : America Magazine

HET magazine voor de Amerika en Canada liefhebber vol leuke items over bezienswaardigheden, leuke events, de natuur en de cultuur.


De nieuwe zomer editie staat weer voor de deur. Te verkrijgen bij een abonnement of los bij de verschillende kiosken.

LEESVOER

Magazine            : Megabook 6 van Amerika Only


Magabook 6 is uit! Weer 130 pagina's vol USA. Leuke stukjes tekst over verschillende plekken uit Amerika. Het boek/Magazine is te koop voor € 15,49 excl verzendkosten.

SOCIAL MEDIA

Facebook : Amerika Reizen(Bespaar)tips

Eindelijk een andere 'soort' Facebook groep van Amerika. In deze groep komen meer tips naar voren over het samenstellen van een roadtrip, goede Amerika deals, extra informatie over de rechten van reizigers ea.


En elke week worden informative stukken (pdf's) toegevoegd in een duidelijk overzicht die belang kunnen hebben voor jou Amerika droom vakantie!

Website : Rondreizen Noord Amerika

Op deze relatief nieuwe website staan leuke stukken informatie over alles wat te maken heeft met het rondreizen in de USA. Er worden leuke stukken geplaatst met handige informatie en tips. En daarnaast staan er ook een aantal pdf's met informatie over een bepaalde bestemming, die gratis te downloaden zijn.
Volgende keer zullen wij weer een aantal leuke Amerika Titels voor u samenstellen. Mocht u een tip hebben dan kunt u ons altijd contacten in de reacties. Thanks

237 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page