top of page
  • door AmerikaRoadtrips

'The American Vibe' part 1


Onze selectie van Amerika gerelateerde media zoals o.a. films, series , boeken en magazines. Wat is ‘hot’ op dit moment, maar ook klassiekers.

Voor de Amerika junky’s , HAVE FUN!

NETFLIX Serie : Trump an American Dream 2018 1 seizoen , 4 afleveringen Voor of tegenstander , deze man zorgt nu voor de shutdown van ons geliefde vakantie land. Hierdoor zitten veel overheidsmensen al een maand zonder inkomen. Als u meer wilt weten hoe deze man in elkaar zit dan is dit een goede documentaire met een kijk in het leven van Trump voor zijn presidentschap.

Vrienden, kennissen en critici vertellen het typisch Amerikaanse verhaal van Donald Trump, de vrijpostige zakenman die tegen alle verwachtingen in president van de VS werd. Veel achtergrond informatie maar ook veel informatie over o.a. New York en Atlantic City. Genres: Amerikaanse serie, documentaires , biografieën DRUK HIER voor de serie

NETFLIX Film : Get me Roger Stone 2017 , 1u 41m Volg de opkomst, ondergang en herrijzenis van politiek strateeg Roger Stone, die al tientallen jaren een invloedrijk lid van het Trump-team is.Een interessante kijk in het reilen en zeilen van de Amerikaanse Politiek. Genres: Amerikaanse film, Biografische film, socboculturele documentaire DRUK HIER voor de film

NETFLIX Documentaire : Remastered: Tricky Dick & The Man in Black 2018 , 58min Johnny Cash een van de beste Amerikaanse Countryzangers van de geschiedenis. Voor de muziek liefhebbers een goede documentaire over hoe muziek en politiek in elkaar verwikkeld raakte. Deze documentaire gaat over het bezoek van Johnny Cash aan het Witte huis in 1970, waar de ontluikende idealen van Cash botsen met het beleid van Richard Nixon. DRUK HIER voor de documentaire

TELEVISIE serie : De Kennedy’s een Amerikaanse dynastie, 1 seizoen , 6 afleveringen In deze documentaire komt alles naar voren over de familie Kennedy, hoe vader Joe deze familie vanaf het begin klaarstoomde voor roem en rijkdom. Maar ook over de vele tragedies die de familie te verwerken krijgt. Veel originele beelden worden er gebruikt en ook komen veel familie leden zelf aan het woord. Wij hebben in tijden niet zo uitgekeken naar de zaterdag avond.

De NPO2 zend deze 6 delig zeer gedetailleerde documentaire uit elke zaterdag avond. De laatste aflevering zal 9 februari uitgezonden worden, maar de afleveringen zijn online ook nog te bekijken. Genres: Amerikaanse serie, Biografische, socboculturele documentaire DRUK HIER voor de serie

TELEVISIE documentaire : Louis Theroux met diverse Amerikaanse onderwerpen

Louis Theroux de Britse documentairemaker befaamd om zijn ontmoetingen met ongewone mensen heeft weer een nieuwe reeks documentaires gemaakt die elke vrijdagavond om 21:15 worden uitgezonden op NPO 3.In deze nieuwe reeks pakt hij weer zware onderwerpen aan die op dit moment spelen in Amerika. Met onder andere; America’s most hated family en brengt hij een bezoek aan het Coalinga Mental Hospital in California, waar de meest gestoorde Amerikaanse Criminelen worden onder gebracht. Genres: Documentaires DRUK HIER voor de serie

BIOSCOOP film : Green Book , 130min, release 31 januari 2019 Een hartverwarmend waargebeurd verhaal over de zwarte pianist die een witte Italiaanse uitsmijter inhuurt om hem door het racistische zuiden van de Verenigde Staten te rijden van optreden naar optreden.

Samen reizen ze door verschillende ‘witte’ staten en gebruiken daarbij ‘The Green Book” een boek met informatie over waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Deze film bied een goede kijk op de verhoudingen van de Arfo - Amerikanen en de blanken-Amerikanen in 1962. DRUK HIER voor meer informatie LEESVOER Ook heeft Meridian weer een nieuwe uitgave van GoAmerika, ook al zit hier een reisorganisatie achter dit is een prachtig blad met heel veel informatie en leuke stukjes over verschillende staten en delen van Amerika. In deze uitgave een uitgebreid stuk over San Francisco , Havasu Canyon en New England.Op de vakantie beurs kondigde GOAmerika aan zich extra te gaan richten op sport reizen naar de USA, wij zijn zeer benieuwd en gaan dit in de gaten houden want sport is wel een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse Cultuur.

Tevens is ook net het magazine Canada 2019 uitgebracht. DRUK HIER voor de magazines LEESVOER De winter editie van America Magazine is weer te koop dit keer met leuke stukken over ; Het prachtige hart van de Grand Canyon, het veelzijdige Kissimmee in Florida en een mooi stuk over The Greta American West. DRUK HIER voor het magazine LEESVOER

Alles over geschiedenis heeft een uitgave uitgebracht over : Washington de eerste Amerikaanse president. Dit informatieve blad heeft wel vaker een uitgave over Amerikaanse presidenten , heel leuk voor de politiek liefhebbers. Dit blad is verkrijgbaar bij verschillende Primera’s en ook online. DRUK HIER voor het magazine LEESVOER

Las Vegas The Strip . Voor wie alles wil weten over de architectuur en informatie van de opkomst van de Las Vegas Strip. Dit zeer uitgebreide engels geschreven boek van Stefan Al bevat veel leuke details en prachtige plaatjes van the Strip. DRUK HIER voor het boek

SOCIAL MEDIA Facebook : Las Vegas NL, groep Er is een nieuwe Facebook groep speciaal voor de Las Vegas Lovers.

‘Las Vegas NL’ opgericht om Las Vegas liefhebbers met elkaar kennis te laten maken en het delen van Las vegas gerelateerde onderwerpen zoals hotel reviews, leuke to do’s en een platform voor al uw Las Vegas vragen.

Volgende keer zullen wij weer een aantal leuke Amerika Titels voor u samenstellen. Mocht u een tip hebben dan kunt u ons altijd contacten in de reacties. Thanks!

100 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page