top of page

Planning? Vakantie is toch juist om tot rust te komen?

Door een goede voorbereiding kunt u optimaal genieten van uw welverdiende vakantie.

en het brengt u alvast in de stemming en creëert voorpret

 

" Wat een fantatische manier van werken door de tips van AmerikaRoadtrips heb ik niks hoeven missen tijdens mijn vakantie in New York City en veel leuke extra dingen kunnen doen"  [S. ZIelman, New York City aug 2019]

WAT IS DE BASIS

KIES DE JUISTE DATUM

Natuurlijk heeft niet iedereen zelf de keuze om de gewenste datum te gebruiken, dat isbijvoorbeeld afhankelijk van de mogelijkheden op het werk en/of schoolvakanties van de kinderen. Wie deze vrijheid van keuze wel heeft kan rekening houden met het te verwachtten weer, vakantietijden vermijden (veel drukker bij de bezienswaardigheden), en belangrijk voor het budget; kiezen voor de goedkopere periodes. 

MAAK EEN BUDGET

Om niet voor vervelende financiele verrassingen te komen staan bij terugkomst van de reis; maak van te voren een budget.

Dit geeft rust en duidelijkheid, en belangrijk op de vakantie zelf. Lekker genieten in plaats van aan de centen te denken.

 

Op internet is veel te vinden over de kosten in Amerika, denk hierbij aan de 'TAX'; de btw van Amerika die verschilt per State en word niet aangeven op de prijskaartjes/ menukaart, dus komt er achteraf nog bij.

Kijk van tevoren, naast de normale kosten zoals; vervoer/ accomodatie, naar  de kosten van bezienswaardigheden die bezocht gaan worden.

MAAK EEN LIJST MET DE HOOGTEPUNTEN

Zoek uit wat er allemaal te doen en te zien is. wat wilt u graag beleven in de vakantie. Denk ook aan evenementen die tijdens uw verblijf plaats vinden die mogelijk bezocht kunnen worden.

HOE EN WAAR WILT U OVERNACHTEN

Kamperen, hotels , motels, camper? Budget, standaart, luxe? Wat wordt uw keuze of een combinatie van alles?  

Gelukkig heeft Amerika alle opties en in verschillende prijsklassen en veel aanbod. Soms kan een paar tientjes extra per nacht qua comfort een wereld van verschil zijn en het blijft natuurlijk wel een vakantie, dus uzelf verwennen af en toe kan toch geen kwaad? 

WANNEER EN WAT VOOR VERVOER GAAT U GEBRUIKEN

Gaat u met een camper onderweg of maakt u bijvoorbeeld gebruik van een huurauto. Heeft u de huurauto de hele periode nodig of bijvoorbeeld om vanaf uw vaste locatie naar een bezienswaardigheid te rijden.

 

Vergeet vooral niet de brandstofkosten mee te nemen in uw budget berekening. zeker als u een lange rondtrip gaat maken. Hoewel brandstof aanzienlijk goedkoper is dan in Europa telt het op een paar duizend kilometer toch wel aan.

MAAK EN CHECK DE PLANNING

Combineer alle aspecten zoals de hoogtepunten, het vervoer, en de vakantiedagen om zo tot een routeplan te komen.

 

Belangrijk is om het plan te controleren; kloppen de datums met de accomodatie , houd rekening met het tijdverschil in Amerika en Nederland, zit er genoeg tijd om van A naar B te komen en zijn de routes ook begaanbaar in de gewenste periode van de trip. (door bijv sneeuw kunnen sommige wegen bij Nationale Parken in bepaalde periodes gesloten zijn.)

 

 

GENIET VAN DE VOORBEREIDINGEN

Maak de voorbereidingen ook een deel van de vakantiepret, geniet van de voorpret! Verzamel goede informatie over uw trip en voorkom verrassingen. Doordat u goed bent voorbereid is het makkelijker om eventuele problemen onderweg op te lossen en soepel uw plan bij te stellen. 
Tijdens het voorbereiden van de trip zult u vast en zeker tegen wat dingen aanlopen, daarom is het 

handig om u bijvoorbeeld bij een Amerika Forum of Facebook pagina aan te melden. Dan kunt u 
snel u vragen stellen aan mede reizigers en ook leuke tips verzamelen over uw route.

VISUM VERPLICHT IN AMERIKA : ESTA

Om toegang te krijgen tot Amerika is een Visum verplicht voor Nederlanders. De 'ESTA' dit staat voor Electronic System for Travel Authorisation, ofwel toestemming om te reizen naar de VS.

Op internet staan een aantal bedrijven die tegen betaling u helpen met invullen, maar dat kan prima zelf gedaan worden zorg dat u de volgende gegevens bij de hand heeft en het kost u gemiddeld maar een kwartiertje.

- geldig paspoort
- geldige creditcard of paypal account (het kost $14,- voor elke aanvraag)

- uw contact informatie en eventueel meest recente werkgeversinformatie.

Druk op het logo hiernaast om direct naar de officiële aanvraag website te gaan.

Let op! sommige vragen invullen is niet verplicht.

Backpacker
Campsite
CustomTours
Compass
Roadside Assistance
bottom of page